Verkkouutiset

”Kiinalla kyky sulkea USA:n sähköverkko” – NSA varautuu kyberhyökkäyksiin

Yhdysvallat on havainnut Kiinasta ja muista maista peräisin olevia haittaohjelmia amerikkalaisissa tietokonejärjestelmissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kiinalla ja “todennäköisesti muutamalla muulla” valtiolla on kyky sulkea Yhdysvaltain sähköverkko ja muita olennaisia infrastruktuurin elementtejä kyberhyökkäyksen avulla, NSA:n johtaja Michael Rogers kertoi kongressin paneelille torstaina.

Kiinalle työskentelevät hakkerit onnistuivat tunkeutumaan Yhdysvaltain julkisten laitosten tiekonejärjestelmiin, joiden avulla tuotetaan sähkövoimaa sekä hallinnoidaan vesi- ja polttoainevarastoja, selviää hiljattain julkistetusta kyberturvallisuusyritys Mandiantin raportista.

Rogersin mukaan Yhdysvallat on havainnut Kiinasta ja muista maista peräisin olevia haittaohjelmia amerikkalaisissa tietokonejärjestelmissä, jotka vaikuttavat yhdysvaltalaisten jokapäiväiseen elämään, kertoo CNN.

– Näiden haittaohjelmien avulla on mahdollista sulkea hyvin spesifejä osia infrastruktuuristamme, jonka seurauksena tiettyjen palveluiden tarjoaminen kansalaisille vaikeutuu, Rogers sanoi tiedustelukomitean kuulemistilaisuudessa.

Rogersin mukaan Yhdysvaltojen tietoverkoihin kohdistuvat hyökkäykset ovat osa ”tulevia trendejä”. Kansallisvaltiot ja muut toimijat suorittavat erilaisten kyberhyökkäysten kautta ”tiedustelutoimintaa”, jonka avulla ne voivat käyttää hyväkseen Yhdysvaltain verkkoympäristöä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)