Verkkouutiset

Varoitus pakolaisaallosta: Kiina toimisi nopeasti ja valtaisi Pohjois-Korealta alueen

Pohjoiskorealaisten mahdollinen pakolaisaalto aiheuttaisi Kiinalle suuren logistisen ongelman.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Mikäli Pohjois-Koreasta alkaisi vyöryä pakolaisia rajan yli, Kiina saattaisi vallata Pohjois-Korealta maa-alueen luodakseen puskurivyöhykkeen. Samalla Kiinan pitäisi vahvistaa rajavartiointia, asiantuntijat kertovat Quarz Media -uutissivustolle.

– Luulen että Kiina pyrkisi hankkimaan jonkinlaisen valtuutuksen YK:lta ennen toimiaan, arvioi John Hopkinsin yliopiston ulkopoliittisen instituutin johtaja Carla Park Freeman.

Tilanne Korean niemimaalla on kiristynyt. USA:n ja Pohjois-Korean välit ovat olleet poikkeuksellisen jännittyneet viime aikoina. Pohjois-Korean ohjus- ja ydintestit sekä Kim Jong-unin uhoaminen ovat aiheuttaneet paljon huolta. USA on toivonut Kiinan painostavan Pohjois-Koreaa luopumaan kokeistaan.

Tämän lisäksi tavallisten ihmisten elämä on vaikeaa Pohjois-Koreassa, jossa ihmisoikeuksia ei kunnioiteta ja talous laahaa paikallaan. Yhteiskuntajärjestelmän horjuessa tai romahtaessa nälkiintyneet pohjoiskorealaiset saattaisivat pyrkiä joukoittain Kiinaan, joka on jo varautunut tähän. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä.

– Kriisitilanteessa Kiina toimisi erittäin nopeasti turvatakseen Pohjois-Korean rajansa ja pitääkseen pakenevat ihmiset Pohjois-Korean puolella, Freeman sanoo.

Pakolaisten pitäminen yhdellä alueella ja rajaa turvaavien kiinalaisjoukkojen huoltaminen ei olisi kuitenkaan helppoa.

– Rajan tukkiminen olisi erittäin suuri haaste, koska joukoille pitäisi toimittaa ruokaa, materiaalia ja majoitustiloja. Interventio rajan yli olisi vielä vaikeampaa, koska Kiinan pitäisi huoltaa myös pakolaisia, mikä tuplaisi heidän logistiset haasteensa, toteaa Yhdysvaltain puolustusministeriön entinen tutkija Bob Collins.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)