Verkkouutiset

Huippupoliitikko kiersi veroja vuosikymmenten ajan – menetti jättieläkkeensä

Katalonian entinen johtaja tunnusti piilotelleensa omaisuuttaan veroparatiiseissa 34 vuoden ajan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Katalonian paikallishallinnon entinen johtaja Jordi Pujol ilmoitti eroavansa kaikista luottamustehtävistään ja luopuvansa eduistaan sen jälkeen, kun hän tunnusti piilotelleensa suurta omaisuutta veroparatiiseissa 34 vuoden ajan, kertoo El Pais.

Asiasta ilmoitti Katalonian paikallishallinnon nykyinen johtaja Artir Mas. 23 vuotta Kataloniaa johtanut Pujol menettää 86 418 euron vuosittaisen eläkkeensä, toimistonsa, autoetunsa sekä autonkuljettajansa. Hänen on tarkoitus luopua eduistaan perjantaina.

Pujol ei myöskään ole enää CDC-puolueen (Convergència Democrática de Catalunya) kunniapuheenjohtaja. Häntä pidetään katalonialaisen nationalismin alullepanijana.

Tapaus sattui herkkään aikaan Masille ja hänen itsenäisyyttä ajavalle liikkeelleen. Mas totesi kuitenkin, että prosessi itsenäisyyden hankkimiseksi ei pysähdy.

Espanjan parlamentti torppasi viime huhtikuussa Katalonian haaveet järjestää kansanäänestys alueen itsenäisyydestä.

Asiasta käytiin keskustelu parlamentissa. Lopulta 299 edustajaa äänesti Katalonian kansanäänestystä vastaan ja vain 47 puolesta.

Katalonia on jo pitkään toivonut itsenäisempää asemaa Espanjasta. Alueella on oma kieli ja pitkä historia. Kansanäänestys oli suunniteltu pidettäväksi ensi marraskuussa.

Parlamentin päätöksestä huolimatta Mas yrittää edelleen keksiä keinoja, joiden avulla kansanäänestys voitaisiin järjestää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)