Verkkouutiset

Koululainen kehotti Kiinan presidenttiä laihduttamaan Putinin kokoiseksi, sensorit iskivät

Kiinan sensorit poistivat internetistä koululaisen hilpeän kirjoituksen, jonka mukaan Kiinan presidentti Xi Jingpingin kannattaisi laihduttaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdeksänvuotias Niu Ziru kirjoitti osana koulun kirjoitusprojektia presidentti Xi Jingpingille kirjeen, jossa hän ehdotti Marsiin suuntautuvan avaruusohjelman luomista. Samassa kirjeessä Niu kehotti presidenttiä pudottamaan painoaan, kertoo The Washington Post.

– Xi Dada, voisit hieman laihduttaa, Niu kirjoitti kirjeessään käyttäen presidentin lempinimeä, joka tarkoittaa Xi-setää.

– Sinun ei tarvitse olla yhtä laiha kuin Obama. Putin on hyvän kokoinen.

Kirjettä ei koskaan lähetetty, mutta Niun isä piti sitä huvittavana ja latasi sen sosiaaliseen mediaan. Tämän jälkeen kirjoitusta jaettiin suuret määrät eteenpäin yhteisöpalveluissa, ja mediat nostivat sen esille omissa julkaisuissaan.

Kiinan sensorit kuitenkin reagoivat nopeasti ja poistivat kirjoitukset uutissivustoilta ja hävittivät sosiaalisesta mediasta kaikki viitteet Niuhun ja hänen kirjoitukseensa.

Niu käy neljättä luokkaa kansainvälisessä koulussa Henan maakunnassa sijaitsevassa Zhengzhoun maakunnassa.

Niun kerrotaan sanoneen Zhengzhou Evening News -lehdelle, että hän näki Xi Jingpingin ja muut johtajat hiljattain järjestetyssä Aasian ja Tyynenmeren maiden talousjärjestön (APEC) huippukokouksessa ja tuumasi Xi Jingpingin omaavan ”presidentillisen tyylin”. Niun mukaan ”kiinalaiset olivat ylpeitä presidentistä lukuun ottamatta sitä, että hän on hieman lihava.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)