Verkkouutiset

Jihadistit uhkaavat Donald Trumpin virkaanastujaisia rajuilla kuorma-autoiskuilla

Isisin ja al-Qaidan sanotaan kehottavan ekstremistejä iskemään Donald Trumpin virkaanastujaisjuhliin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Isis on käskenyt seuraajiaan ja kannattajiaan iskemään tulevan presidentin Donald Trumpin virkaanastujaistilaisuuteen Rumiyeh-propagandalehdessään, kertoo The Daily Star.

Yhdysvaltain presidentti vaihtuu perjantai-iltana kello 19 Suomen aikaa. USA:n presidentinvaihdosta seuraa ja juhlii maan pääkaupungissa satoja tuhansia ihmisiä. Juhlat alkoivat jo torstaina konserteilla, gaaloilla ja seppelten laskuilla.

Isisin kerrotaan kehottaneen jihadisteja tekemään kaikkensa saadakseen aikaan Nizzan kuorma-autohyökkäyksen kaltaisen verilöylyn virkaanastujaisten tapaisissa tilaisuuksissa. Nizzan heinäkuisessa iskussa kuoli yli 80 ihmistä.

Myös al-Qaida kehottaa seuraajiaan tekemään hyökkäyksiä perjantain tärkeässä tapahtumassa.

Al-Qaidan sanotaan kehottaneen omassa propagandalehdessään ekstremistejä käyttämään räjähteillä lastattuja lennokkeja hyökkäyksissä ihmisjoukkoja vastaan.

Trump on sanonut pitävänsä islamistista terrorismia pääuhkanaan ja vaatinut Natoa puuttumaan asiaan voimakkaammin. Hän kertoi vaalikampanjansa aikana, että presidenttinä hän taistelisi Isisiä vastaan asevoimien avulla sekä ideologisen, taloudellisen ja kybersodankäynnin keinoin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)