Verkkouutiset

Puoluevirkailija toivoi tviitissään Istanbulissa haavoittuneiden israelilaisten kuolevan

Turkin sisäministeriön mukaan Istanbulin lauantaisesta terrori-iskusta oli vastuussa terroristijärjestö Isis.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turkkilaisen AKP-puolueen virkailijan kerrotaan saaneen potkut tämän lähettämän tviitin vuoksi. Virkailijan kerrotaan toivoneen, että Istanbulin pommi-iskussa haavoittuneet israelilaisturistit olisivat kuolleita, kertoo The Independent.

Itsemurhapommittaja tappoi lauantaina viisi ja haavoitti kymmeniä muita turistienkin suosimalla İstiklalin ostos- ja ravintolakadulla. Terroristin lisäksi iskussa kuoli kolme israelilaista sekä yksi iranilainen. Iskussa haavoittui yhteensä 36 ihmistä. Heistä 11 oli israelilaisia.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin AKP-puolueen virkailijan, Irem Aktasin Twitter-tilillä julkaistiin pian iskun jälkeen kirjoitus:

”Toivon, että haavoittuneet israelilaisturistit olisivat kuolleita”, selviää The Independentin ottamasta kuvakaappauksesta.

Irem Aktas kuuluu AKP:n naisten osaston hallitukseen.

Sekä turkkilaiset että israelilaiset ovat tyrmistyneet kirjoituksesta sosiaalisessa mediassa.

Jerusalemin Postin mukaan Israelin pääministeri Benajmin Netanjahu on käskenyt ulkoministeriötään vaatimaan Turkin hallitukselta anteeksipyyntöä.

Mediatietojen mukaan Irem Aktasin Twitter-tili on sittemmin poistettu. Times of Israel puolestaan kertoo, että Aktas on erotettu puolueesta.

Istanbulin lauantaisesta terrori-iskusta oli vastuussa terroristijärjestö Isis, kertoo Turkin sisäministeriö.

Ministeriön mukaan iskun teki turkkilaissyntyinen Isis-jihadisti Mehmet Ozturk, joka oli kotoisin Gaziantepista Etelä-Turkista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)