USA:n isku tappoi lähes 50 ISIS-soturia – "Tunisian-iskijän" kohtalo epäselvä

Iskussa saattoi kuolla ISIS:in sieppaamat lähetystötyöntekijät

  • LKS 20160219 - MAT927; Libyans stand next to a crater and debris at the site of a jihadist training camp, targeted in a US air strike, near the Libyan city of Sabratha on February 19, 2016. A US air strike on a jihadist training camp in Libya killed dozens of people Friday, probably including a senior Islamic State group operative behind attacks in Tunisia, officials said. / AFP / MAHMUD TURKIA - LEHTIKUVA / AFP

    USA iski ISIS-leiriin perjantaina.

    ()

Valkoinen talo on vahvistanut, että perjantain iskussa ISIS:in sotaharjoitusleirille on kuollut "ainakin" 50 ISIS-soturia ja muutama on loukkaantunut.

USA:n miehittämättömät ja miehitetyt sotakoneet iskivät perjantaina lähelle Libyan pääkaupunkia Tripolia sijaitsevaan ISIS-harjoitusleiriin. Vielä ei ole varmuutta siitä, menehtyikö iskussa kokenut ISIS-terroristi Noureddine Chouchane, joka suunnitteli ja toteutti viime vuonna Tunisiassa kaksi iskua, joista toisessa kuoli 30 brittiä.

Epäselvää myös on, saiko iskussa surmansa ISIS:in kidnappaamat kaksi Serbian lähetystötyöntekijää.

USA:lla on Libyassa tällä hetkellä 6 000 sotilasta. Maa on joutunut sekasortoiseen tilaan diktaattori. Muammar Gaddafin syrjäyttämisen ja teloituksen jälkeen,

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.