Verkkouutiset

Paimenet kertovat ISIS:n 400 metriä syvästä joukkohaudasta – 4 000 ruumiin löyhkä oli hirveä

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin mukaan Khafsa on todennäköisesti yksi Isisin suurimmista joukkohaudoista Irakissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Isisin valtavan joukkohaudan lähellä asuvat ihmiset kertovat, kuinka liha ja veri tihkuivat heidän kaivoihinsa ja kuinka paha haju pakotti heidät pysyttelemään sisätiloissa, selviää ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin raportista.

Joukkohauta paljastui hiljattain. Mosulin ja Bagdadin välillä kulkevan moottoritien varrella oleva 400 metriä syvä Khafsan vajoama on todennäköisesti Irakin suurin joukkohauta. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä.

Valtavan kuopan sanotaan pitävän sisällään jopa 4 000 ruumista. Isisin kerrotaan heittäneen uhrejansa kuoppaan kesällä 2014 tapahtuneen Mosulin valtauksen jälkeen.

– Jihadistit toivat paikalle ihmisiä joka päivä kello 22 jälkeen. Me kuulimme laukaukset ja huudot, paikallinen paimen Saad Abdullah kertoo Human Rights Watchille.

– Kun menimme kaivollemme, siellä oli lihaa ja verta. Lopulta suljimme kaivot. Emme voineet nostaa vettä, koska se oli täynnä Khafsasta tullutta verta.

Vesi virtaa Khafsan pohjalla ja kuljettaa verta eteenpäin. Toisen paimenen mukaan joukkohaudan löyhkä ulottui jopa 3-4 kilometrin päähän.

Ihmiset valittivat löyhkästä Isisille. Jihadistit täyttivät vajoaman ja lopettivat paikalla järjestetyt teloitukset toukokuussa 2015.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)