Verkkouutiset

ISIS:n kehittämä tappava taktiikka kostautui jihadisteille, pommit putoavat omaan niskaan

Jihadistien lennokki-iskut Mosulissa on saatu loppumaan lähes kokonaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Mosulissa Isisiä vastaan taistelevat Irakin asevoimien joukot ovat omaksuneet jihadistien kehittämän lennokkitaktiikan, kertoo USA Today.

Irakilaissotilaat ovat alkaneet käyttää omia kauko-ohjattavia lennokkejaan varustaen ne erilaisilla räjähteillä, jotka pudotetaan jihadistien asemiin.

Isis käytti aiemmin tänä vuonna paljon räjähtein varustettuja lennokkeja, jotka hankittiin kauppojen hyllyiltä. Jihadistit käyttivät lennokkeja hyökkäyksiin ja tiedusteluun.

Jihadistien lennokki-iskut saatiin kuriin, kun Isisiä vastaan taisteleva Yhdysvaltain johtama kansainvälinen koalitio toimitti irakilaisjoukoille häirintälaitteita, jotka tekevät lennokit toimintakyvyttömiksi. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä.

USA:n ilmavoimien eversti John Dorrianin mukaan Isis teki viime helmikuussa 10–15 lennokki-iskua päivässä hidastaen irakilaisjoukkojen etenemistä. Nyt jihadistit tekevät vain harvakseltaan iskuja tai tiedustelulentoja.

Kansainvälisen koalition tukemat Irakin hallituksen joukot aloittivat Mosulin takaisinvaltauksen jihadisteilta viime lokakuussa.

Irakin armeijan joukot valtasivat Itä-Mosulin tammikuussa ja aloittivat hyökkäyksen Länsi-Mosulin valtaamiseksi helmikuussa.

Irakilaisjoukot ovat tunkeutuneet syvälle Isisin hallitsemiin Mosulin kaupungin länsiosiin.

Viimeiset jihadistit ovat ryhmittyneet Mosulin vanhan kaupungin ahtaille ja sokkeloisille kujille.

Mosul on Isisin viimeinen merkittävä tukikohta Irakissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)