Iran täyttänyt ydinsopimuksen ehdot, talouspakotteita puretaan

Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n mukaan Iran on täyttänyt maan ydinohjelmasta tehdyn sopimuksen ehdot.

  • LKS 20160117 KAL126; US Secretary of State John Kerry holds a press conference during the E3 / EU+3 and Iran talks in Vienna on January 16, 2016. The historic nuclear accord between Iran and major powers entered into force as the UN confirmed that Tehran has shrunk its atomic programme and as painful sanctions were lifted on the Islamic republic. / AFP / POOL / KEVIN LAMARQUE - LEHTIKUVA / AFP

    John Kerry vahvisti Wienissä, että Iran on täyttänyt sopimusehdot.

    ()

Yhdysvaltojen ulkoministeri John Kerry vahvisti, että IAEA:n mukaan Iran on täyttänyt ydinsopimuksen ehdot. Kerryn mukaan maailmasta tuli samalla turvallisempi paikka, kertoo CNN.

Ydinsopimuksen ehtojen täytyttyä USA ja EU purkavat Iraniin kohdistuvia talouspakotteitaan. Iran voi muun muassa aloittaa taas öljyn myymisen maailmanmarkkinoilla.

Iranin ydinohjelmasta on neuvoteltu 12 vuotta. Heinäkuussa 2015 saatiin aikaan sopimus, jonka mukaan Iran lopettaa ydinaseen kehittämisen ja sitä vastaan asetetut talouspakotteet voidaan purkaa ehtojen täytyttyä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.