Verkkouutiset

Irakin armeijalla uusi taktiikka ISIS:tä vastaan – ”he kuolevat paikoilleen”

Irakilaisjoukot pyrkivät katkaisemaan Mosulissa Isisin tärkeän reitin Tigris-joen yli viikkoja kestäneiden asutuskeskustaisteluiden jälkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Irakilaisjoukot aloittivat tiistaina hyökkäyksen saadakseen haltuunsa tärkeän sillan, joka sijaitsee Mosulin keskustassa. Hyökkäykseen osallistuvan divisioonan everstin mukaan irakilaisjoukot pyrkivät etenemään jokea kohti ja valtaamaan Mosulin neljännen sillan. Mosulin läpi virtaavan Tigris-joen yli kulkee yhteensä viisi siltaa.

– Me käytämme uusia taktiikoita. Olemme lisänneet etenevien joukkojen lukumäärää ja hyökkäämme useilla rintamilla, jotta voisimme estää Isistä organisoimasta vastahyökkäyksiä, eversti kertoo aljazeera-uutissivustolle.

Yhdysvaltain johtama liittouma on pommittanut ilmaiskuin kyseistä siltaa. Ilmaiskuja on tehty myös kolmelle muulle sillalle. Siten pyritään estämään jihadistien vahvistusten ja autopommien lähettäminen Mosulin itäosiin, jossa Irakin hallituksen erikoisjoukot ovat edenneet hitaasti kohti kaupungin keskustaa.

Irakilaisjoukkojen ja jihadistien väliset kiivaat taistelut alkoivat jo maanantaina Koillis-Mosulissa, kun irakilaissotilaat etenivät uusille alueille vapauttaakseen ne Isisin hallinnasta. Jihadistien kerrotaan tehneen rajua vastarintaa, kertoo kurdien rudaw-uutissivusto.

Irakin hallituksen joukot liittolaisineen ovat piirittäneet Mosulin ja katkaisseet Isisin pakoreitit.

Yhdysvaltain johtaman kansainvälisen liittouman tiedottajan, eversti John Dorrianin mukaan jihadistit kuolevat paikoilleen Mosulissa irakilaisjoukkojen edetessä hitaasti. Irakilaisjoukot ovat vallanneet yli kaksikymmentä aluetta Itä-Mosulissa.

Mosulin ja sen ympäristön takaisinvaltaus alkoi lokakuun puolivälissä. Irakin hallituksen joukot johtavat Mosulin operaatiota, johon osallistuu myös hallituksen eliittisotilaita, kurdien Peshmerga-joukkoja ja shiiataistelijoita. Yhdysvaltain johtama kansainvälinen koalitio tukee hyökkäysjoukkoa ilmaiskuin.

Isis valtasi Mosulin kesällä 2014. Mosul on viimeinen merkittävä kaupunki Irakissa, jota Isis pitää hallinnassaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)