Verkkouutiset

Indonesia hurjana: Saatamme upottaa 22 kiinalaisalusta

Indonesialaiset ja kiinalaiset diplomaatit selvittävät selkkausta, jonka seurauksena Indonesia harkitsee upottavansa aluevesillään laittomasti kalastaneet kiinalaisalukset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Indonesia harkitsee aluevesillään laittomasti kalastaneiden kiinalaisalusten upottamista. Indonesia on ottanut alukset kiinni, kertoo The Diplomat.

– Me upotimme viime viikolla vietnamilaisia aluksia…ehkä upotamme sen jälkeen myös kiinalaisia aluksia, sanoi Indonesian presidentin ulkopoliittinen avustaja Rizal Sukma keskiviikkona Indonesian suurlähetystössä Washingtonissa.

Indonesia upotti viikko sitten perjantaina kolme tyhjää vietnamilaista kalastusalusta, jotka olivat kalastaneet laittomasti Indonesian aluevesillä. Indonesia menettää vuosittain 2,4 miljardin euron edestä tuloja laittoman kalastuksen seurauksena.

22 kiinalaisaluksen kiinniotto viime sunnuntaina on herättänyt spekulaatioita siitä, aikooko Indonesian presidentti Joko Widodon hallinto ottaa riskin ja upottaa kiinalaisalukset. Kiina todennäköisesti hermostuisi alusten upottamisesta.

Indonesialaiset ja kiinalaiset diplomaatit selvittävät parhaillaan tilannetta ja pyrkivät ratkaisemaan sen diplomaattisin keinoin.

Indonesian ja Kiinan suhteet saattaisivat järkkyä, jos Indonesia päättää upottaa alukset. Kiina on Indonesian toiseksi suurin kauppakumppani, suurin turistilähde ja kasvava investoija.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)