Verkkouutiset

Ikean uusi suunnitelma: Pakolaiset valmistamaan mattoja ja tekstiilejä

Ikea haluaa tarjota töitä syyrialaispakolaisille Jordaniassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Syyrian sodan alkamisen jälkeen yli viisi miljoonaa syyrialaista on lähtenyt pakoon kotimaastaan. Suurin osa pakolaisista on suunnannut naapurimaihin; Turkkiin, Jordaniaan ja Libanoniin. Maihin on perustettu erillisiä pakolaisleirejä valtaville ihmismäärille.

Jordaniassa on YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n mukaan toiseksi eniten pakolaisia maailmassa suhteessa väkilukuun, peräti 89 pakolaista 1 000 ihmistä kohden. Maailman talousfoorumin mukaan ruotsalainen huonekalujätti Ikea on aloittanut kampanjan, jolla on tarkoitus tuoda työpaikkoja Jordaniassa oleville pakolaisille. Ikea aikoo perustaa tekstiili- ja mattomalliston, jota valmistavat syyrialaiset pakolaiset.

– Sen jälkeen kun on katto pään päällä ja perustarpeet kunnossa, on seuraava kysymys kuinka nämä ihmiset integroidaan osaksi yhteiskuntaa, sanoo Ikean Jesper Brodin.

– Tuotteet tulevat olemaan sekoitus paikallista käsityötaitoa ja Ikean design-osaamista. Haluamme luoda jotain, mistä ihmiset innostuvat ja tekijät voivat olla ylpeitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)