Verkkouutiset

ISIS:n yllätyshyökkäystä osattiin odottaa, asukkaat tekivät yhteistyötä jihadistien kanssa

Irakilaismedian mukaan Kirkukiin on julistettu toistaiseksi ulkonaliikkumiskielto.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Useat Isis-jihadistit hyökkäsivät Pohjois-Irakissa sijaitsevan Kirkukin kaupungin hallinto- ja turvallisuusjoukkojen rakennuksiin aikaisin perjantaiaamuna, uutisoivat BBC ja Rudaw-uutissivusto.

Hyökkäystä seuranneissa taisteluissa turvallisuusjoukkojen kerrotaan surmanneen ainakin 6 jihadistia, joista osa oli itsemurhapommittajia.

Jihadistit hyökkäsivät entiselle poliisiasemalla ja pitivät sitä hallussaan muutaman tunnin ajan ennen kuin terrorismin vastaiset joukot ajoivat heidät tiehensä.

Isis räjäytti ainakin kolme autopommia. Kirkukin poliisipäällikkö Sarhad Qadir on pyytänyt asukkaita pysymään sisätiloissa kunnes tilanne on kokonaan hallinnassa.

– Osa Kirkukin asukkaista on tehnyt yhteistyötä Isisin kanssa, Qadir kertoo.

Turvallisuusjoukot surmasivat neljä jihadistia, jotka hyökkäsivät Dubizin voimalaitokselle.

– Oli odotettavissa, että Isisin nukkuva solu aktivoituu Kirkukissa Mosulin operaation alettua. Jihadistit haluavat kohentaa taistelutahtoaan tällä tavalla.

Kirkukin pormestarin Najmaldin Karimin mukaan jihadistit eivät pystyneet ottamaan haltuunsa yhtäkään hallintorakennusta, eivätkä päässeet edes rakennuksiin sisään. Kirkuk sijaitsee noin 170 kilometriä Mosulista kaakkoon..

Mosulin takaisinvaltaus Isisiltä alkoi maanantaina. Hallituksen joukot etenevät Mosulia kohti etelästä, kurdijoukot idästä ja pohjoisesta.

Isis valtasi Mosulin kesäkuussa 2014. Mosul on jihadistien viimeinen merkittävä tukikohta Irakissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)