Verkkouutiset

Tämä on ISIS:n uusin temppu – 150 kiloa räjähteitä sotilaiden päälle

Irakilaisjoukot lähestyvät Mosulin läpi virtaavaa Tigris-jokea.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Isis käyttää useita eri taktiikoita Mosulissa. Uusimpana taktiikkana jihadistit käyttävät sähkökärryjä, jotka on lastattu räjähteillä. Nyt tunnemme myös tämän keinon, kertoo kurdien Rudaw-uutissivuston haastattelema Irakin erikoisjoukkojen komentaja, kenraalimajuri Fazil Barwari.

Barwarin mukaan ”Isis ohjasi toissa päivänä sähkökärryn, johon oli lastattu 150 kilon edestä räjähteitä, joukkojamme vastaan”.

Irakilaisjoukot lähestyvät Mosulin läpi virtaavaa Tigris-jokea. Mosulin ja sen ympäristön takaisinvaltaus alkoi lokakuun puolivälissä.

– Me saavutamme joen lähitulevaisuudessa. Olemme 3,5 kilometrin päässä Mosulin vanhasta sillasta, Barwari kertoo.

Irakilaisjoukot ja Isis-jihadistit ovat ottaneet tällä viikolla rajusti yhteen Itä-Mosulissa. Irakilaisjoukot aloittivat tiistaina hyökkäyksen saadakseen haltuunsa tärkeän sillan, joka sijaitsee Mosulin keskustassa. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä.

Irakilaisjoukkojen ja jihadistien väliset kiivaat taistelut alkoivat jo maanantaina Koillis-Mosulissa, kun irakilaissotilaat etenivät uusille alueille vapauttaakseen ne Isisin hallinnasta. Jihadistien kerrotaan tehneen rajua vastarintaa.

– Olemme vapauttaneet 22 aluetta tähän mennessä Barwari sanoo.

– Kansainvälisen liittouman joukot pommittavat jihadistien asemia, mutta Isis taistelee talojen keskuudessa. Tämä on se suuri ongelma. Nämä talot ovat asuttuja.

Barwarin mukaan jihadistien pommittaminen asutetuilla alueilla on vaikeaa, koska Irakin ja liittouman joukot eivät halua vahingoittaa siviileitä.

Irakin hallituksen joukot johtavat Mosulin operaatiota, johon osallistuu myös hallituksen eliittisotilaita, kurdien Peshmerga-joukkoja ja shiiataistelijoita. Yhdysvaltain johtama kansainvälinen koalitio tukee hyökkäysjoukkoa ilmaiskuin.

Isis valtasi Mosulin kesällä 2014. Mosul on viimeinen merkittävä kaupunki Irakissa, jota Isis pitää hallinnassaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)