Verkkouutiset

ISIS:n valtava tunneliverkosto paljastui – ”varastoivat aseita ja räjähteitä”

Irakilaisen kaupungin alta on paljastunut niin kutsutun Islamilaisen valtion rakentama tunneliverkosto.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Luoteis-Irakissa sijaitsevan Sinjarin kaupungin alta on paljastunut noin 40 maanalaista reittiä. Tunnelit on varustettu nukkumapaikoilla ja sähköllä, kertoo Daily Mail.

Tunneleista löydettiin myös hiekkasäkkejä, amerikkalaisvalmisteisia pomminvalmistustyökaluja, patruunoita, lääkkeitä ja koraaneja.

Kurdien Peshmerga-joukot löysivät tunnelit vallattuaan kaupungin Isikseltä aiemmin tässä kuussa.

– Me löysimme 20–40 tunnelia Sinjarista. Se oli kuin verkosto kaupungin sisällä. Isis kaivoi tunnelit piiloutuakseen ilmaiskuilta ja pystyäkseen liikkumaan vapaasti maan alla. Jihadistit varastoivat myös aseita ja räjähteitä. Tämä oli heidän asevarastonsa, sanoo Peshmerga-joukkojen Sinjarin komentaja Shamo Eado.

Isis on kaivanut tunneleita hallitsemillaan alueilla Irakissa ja Syyriassa voidakseen suojautua ja liikkua. Tunnelien kaivaminen on alkanut selvästi ennen kuin Yhdysvaltain johtama liittouma aloitti ilmaiskut jihadisteja vastaan viime vuonna.

– Tämä on ollut osa Isiksen strategiaa alusta alkaen. Isis oli valmistautunut hyvin tämänlaiseen interventioon, kertoo Arab Reform initiative -ajatushautomon tutkija Lina Khatib.

Isis valtasi Sinjarin viime vuoden elokuussa. Jihadistit tappoivat ja kaappasivat tuhansia kaupungin asukkaita, joista suurin osa oli jesidejä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)