Verkkouutiset

ISIS-jihadistien keskuudessa leviää erittäin tarttuva ihosairaus

Isis on joutunut turvautumaan kemikaaleihin hoitaakseen nopeasti leviävää syyhyä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Isis-jihadistit kärsivät syyhypunkkien aiheuttamasta ihosairaudesta Luoteis-Irakissa sijaitsevassa Tal Afarin kaupungissa, kertoo Iraqi News.

Syyhy on syyhypunkin aiheuttama erittäin tarttuva ihosairaus. Jihadistit käyttävät permetriiniä ihosairauksien hoitamiseen Isisin johtajien määräysten mukaisesti.

Permetriini on kemikaali, jota käytetään tuholaismyrkyissä. Sitä käytetään sekä hyönteisten tappamiseen että karkottamiseen. Permetriiniä käytetään tehoaineena täishampoissa.

Ihosairauksien leviämisen kerrotaan johtuvan siitä, että jihadistit eivät ole saaneet tarpeeksi aurinkoa. Ilmaiskuilta suojautuvat Jihadistit ovat viettäneet pitkiä aikoja kaivamissaan tunneleissa ja maanalaisissa pommisuojissa.

Isis on saarrettu Tal Afariin. Irakin hallituksen joukkojen odotetaan valtaavan kaupungin pian. Kaupungista on noin 57 kilometriä Syyrian rajalle. Mosul sijaitsee noin 60 kilometriä Tal Afarista itään.

Isis lyötiin Pohjois-Irakissa sijaitsevassa Mosulissa heinäkuun alussa lähes yhdeksän kuukautta kestäneiden taisteluiden jälkeen.

Tal Afar on Isisin tärkeä tukikohta. Jihadistit valtasivat kaupungin 2014 kesällä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)