Verkkouutiset

ISIS-jihadistien Ramadanin juhla-ateria myrkytettiin – 45 kuoli

Usean Isis-taistelijan kerrotaan kuolleen syötyään myrkytetyn ramadan-aterian. Toistaiseksi ei tiedetä, oliko kyse myrkyttämisestä vai ruokamyrkytyksestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

45 Islamilaisen valtion taistelijaa kuoli syötyään ramadanin (muslimien paastokuukauden) päättävän juhla-aterian Irakissa sijaitsevassa Mosulin kaupungissa, kertoo Haaretz viitaten irakilaismediaan.

Irakin Kurdistanissa (Kurdistanin autonominen alue) vaikuttavan KDP-puolueen (Kurdistan Democratic Party) tiedottajan mukaan aterialle osallistui 145 Isis-taistelijaa, joista 45 kuoli pian aterian jälkeen.

Tiedottaja ei vahvistanut myrkytettiinkö taistelijat, vai kuolivatko he muista syistä. Tämä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun Isiksen kerrotaan kärsineen tappioita myrkytetyn ruoan vuoksi.

Viime marraskuussa kymmeniä Isis-taistelijoita kuoli sen jälkeen, kun Vapaan Syyrian armeijan kapinalliset soluttautuivat jihadistien tukikohtaan esiintyen kokkeina ja myrkyttivät näiden ruoat. Kapinallislähteiden mukaan ainakin kymmenen Isiksen taistelijaa kuoli syötyään pilaantuneen lounaan.

Marraskuun tapauksesta kertoi sittemmin lopetettu Times of Iraq, ja tapaukseen liittyvä uutisointi on asetettu kyseenalaiseksi.

Mosul on Irakin toiseksi suurin kaupunki, jonka sunnalainen Isis valtasi viime kesänä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)