Verkkouutiset

Postimiehestä tuli ISIS:n erikoisjoukkojen sotilas – ”silloin se tuntui järkevältä”

Harry Sarfo pakeni Isisin riveistä huomattuaan jihadistien raa’at toimintatavat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Harry Sarfo, 27, matkusti Syyriaan vuoden 2015 huhtikuussa ja liittyi Isisiin. Sarfo harjoitteli jihadistien erikoisjoukoissa ja esiintyi jihadistien propagandavideolla, joka kehotti saksalaisia muslimeja käymään jihadia kotimassaan ja ulkomailla.

Saksassa syntynyt Sarfo muutti teini-ikäisenä Lontooseen. Englannissa asuessaan mies työskenteli muun muassa postimiehenä.

Sarfon kiinnostus Isisiä kohtaan heräsi propagandavideoiden kautta. Hänen mukaansa videot näyttivät, kuinka valkoihoiset, tummaihoiset, aasialaiset ja arabit yhdistyivät yhden lipun alle suojelemaan sunnimuslimeja.

Sarfo sai vankeusrangaistuksen osallistuttuaan ryöstöön Britanniassa. Hän suoritti rangaistuksensa Saksassa.

Sarfo kertoo, kuinka Isisin viesti upposi häneen voimakkaasti. Samaan aikaan Sarfo tunsi itsensä vieraantuneeksi saksalaisesta yhteiskunnasta ja koki joutuneensa vainotuksi poliisin pidätysten ja tiedustelupalvelujen seurannan myötä.

– Minun ystäväni kertoi minulle koko ajan, että ”tällaista on muslimin elämä länsimaassa…sinä olet tummaihoinen muslimi, mitä oikein odotat? He pitävät sinua terroristina. Sinun pitäisi asua niin kutsutussa Islamilaisessa valtioissa, jossa jokaisen muslimin oikeudet on turvattu”, Sarfo muistelee.

– Se tuntui silloin järkevältä, hän kertoo Independentille.

Georgia State Universityn terrorismitutkija Charlie Winter muistuttaa, että monet radikalisoituneet henkilöt syyttävät turvallisuuspalveluja omista valinnoistaan. Hänen mukaansa poliisin ja tiedustelupalveluiden toiminta ei yksin aiheuta kenenkään radikalisoitumista.

Sarfo pakeni Isisin Syyriassa ja Irakissa sijaitsevasta kalifaatista vain kolmen kuukauden jälkeen. Hän kertoo olleensa kauhistunut jihadistien raakuudesta. Sarfo saapui Bremenin lentokentälle, jossa poliisi pidätti hänet.

Saksan liittotasavallan syyttäjän mukaan Sarfoa syytetään terroristijärjestö Isisiin kuulumisesta, tuliasekoulutuksen saamisesta ja Isisin propagandan levityksestä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)