Verkkouutiset

ISIS:n valloituskartta löytyi kukistuneesta päämajasta: Näihin maihin jihadistit aikoivat siirtyä

Isisin odotetaan julkistavan uusia alueita, jotka siirretään jihadistien hallintaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Mosulin asukkaat ovat löytäneet Isisin evakuoidusta päämajasta kartan, joka on nimeltään “Kalifaatin maat”, kertoo Iraqi News viitaten Al Sumaria -lehteen.

– Eilen (tiistaina) joitakin Mosulin asukkaita hiipi yhteen Isisin päämajoista, jonka jihadistit evakuoivat kansainvälisen liittouman kovista ilmaiskuista johtuen, Al Sumaria uutisoi.

– Asukkaat löysivät arkistohuoneen seinällä olevan suuren kartan, jonka otsikko oli ”Kalifaatin maat”.

Kartan mustat merkinnät kuvaavat Isisin hallussa olevia alueita Irakissa ja Syyriassa. Sinisten merkintöjen kerrotaan viittaavan pian julkistettaviin alueisiin, joita sanotaan olevan 16 arabi- ja muslimimaissa.

Isis perusti kesällä 2014 hallitsemilleen alueille Irakissa ja Syyriassa islamilaiseen šaria-lakiin pohjautuvan kalifaatin.

– Suurin osa kartalla näkyvistä alueista on Persianlahden rannikon valtioissa Egyptin ja Pohjois-Afrikan Maghreb-maiden lisäksi.

Persianlahden rannikon valtiot ovat Oman, Arabiemiirikunnat, Qatar, Saudi-Arabia, Kuwait, Irak ja Iran sekä saarivaltio Bahrain.

Al Sumaria odottaa Isisin julkistavan uudet alueensa ennen Mosulin täydellistä vapauttamista.

Mosulin takaisinvaltaus Isisiltä alkoi maanantaina. Hallituksen joukot etenevät Mosulia kohti etelästä, kurdijoukot idästä ja pohjoisesta.

Isis valtasi Mosulin kesäkuussa 2014. Mosul on jihadistien viimeinen merkittävä tukikohta Irakissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)