Verkkouutiset

ISIS nimitti brittinaisen terveysministeriksi

Monien lääkärien kerrotaan liittyneen Isisiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Isis on nimittänyt Britannian kansalaisuuden omaavan naislääkärin johtamaan irakilaisessa Hawijan kaupungissa sijaitsevaa terveysministeriötään, kertoo Iraqi News.

Hawija on kaupunki Irakin pohjoisosassa Kirkukin maakunnassa.

Isisin kerrotaan valinneen Britanniasta kotoisin olevan naislääkärin johtamaan terveysministeriötä sen jälkeen, kun jihadistien entinen terveysministeri sai surmansa Hawijassa tehdyssä ilmaiskussa.

Isis kertoo yhteensä kahdeksan lääkärin paenneen Lontoosta liittyäkseen terroristiryhmään.

Irakilaisten turvallisuuslähteiden mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun nainen johtaa isisin terveysministeriötä.

Isis valtasi Hawijan ja muita Kirkukin kaupungin länsipuolella olevia kaupunkeja kesällä 2014. Isis on teloittanut useita siviilejä ja turvallisuusviranomaisia Hawijassa.

Useat ihmiset pakenevat päivittäin Hawijasta ja yrittävät päästä Kirkukiin.

Isis lyötiin Pohjois-Irakissa sijaitsevassa Mosulissa heinäkuun alussa lähes yhdeksän kuukautta kestäneiden taisteluiden jälkeen.

Isis on saarrettu Luoteis-Irakissa sijaitsevaan Tal Afarin kaupunkiin. Irakin hallituksen joukkojen odotetaan valtaavan kaupungin pian. Kaupungista on noin 57 kilometriä Syyrian rajalle. Mosul sijaitsee noin 60 kilometriä Tal Afarista itään.

Isisllä on lisäksi tukikohtia Diyalan, Saladinin ja Anbarin maakunnissa. Tukikohdat on tarkoitus vallata Tal Afarin jälkeen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)