Verkkouutiset

ISIS:n hyökkäyslennokkiosaston päällikkö tulitettiin hengiltä salaisessa suojatalossa

ISIS iskee miehittämättömillä lennokeilla Yhdysvaltain tukemia Irakin hallituksen joukkoja vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Isisin miehittämättömistä lennokeista vastannut jäsen ja muutama muu jihadisti tapettiin Luoteis-Irakissa sijaitsevassa Tal Afarin kaupungissa, kertoo Iraqi News.

Tal Afarista on noin 57 kilometriä Syyrian rajalle. Mosul sijaitsee noin 60 kilometriä kaupungista itään.

– Lennokkien tukikohtana käytettyä Isisin salaista suojataloa tulitettiin kranaateilla Tal Afarissa. Lennokeista vastannut Abu Hafsa sai surmansa tulituksessa, paikallislähde kertoo.

– Suojatalossa sattui muita räjähdyksiä tulituksen jälkeen, koska rakennuksessa oli räjähteitä.

Isis kiinnittää aseita ja räjähteitä lennokkeihin ja tekee paljon iskuja eteneviä irakilaisjoukkoja vastaan. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä ja tässä.

Kansainvälisen koalition tukemat Irakin hallituksen joukot aloittivat Mosulin takaisinvaltauksen jihadisteilta viime lokakuussa.

Irakin armeijan joukot valtasivat Itä-Mosulin tammikuussa ja aloittivat hyökkäyksen Länsi-Mosulin valtaamiseksi helmikuussa.

Irakilaisjoukot ovat tunkeutuneet syvälle Isisin hallitsemiin Mosulin kaupungin länsiosiin.

Viimeiset jihadistit ovat ryhmittyneet Mosulin vanhan kaupungin ahtaille ja sokkeloisille kujille. Irakilaisjoukkojen kerrotaan tunkeutuneen vanhan kaupungin ytimeen juhannuksena.

Isisin Mosulissa hallussaan pitämän alueen kerrotaan pienentyneen vain noin kahteen neliökilometriin vanhassa kaupungissa.

Mosul on Isisin viimeinen merkittävä tukikohta Irakissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)