Verkkouutiset

”Taistelutahto romahti”, ISIS menetti tärkeän komentokeskuksen

Irakilaisjoukkojen kerrotaan hallitsevan lähes koko Itä-Mosulia. Mosulia halkovan Tigris-joen länsipuoli on edelleen Isisin hallussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Isis menetti yhden pääkomentokeskuksistaan Itä-Mosulissa, kun Irakin erikoisjoukot valtasivat Mosulin yliopiston viikonloppuna, kertoo kurdien Rudaw-uutissivusto.

Isis menetti samalla suuren asetehtaan. Jihadistien sanotaan käyttäneen yliopiston laboratorioita ja välineitä kahden vuoden ajan valmistaakseen kemiallisia aseita.

– Isisin taistelutahto romahti, kun jihadistit menettivät paljon alueita ja yliopiston. Yliopiston uskotaan olleen Isisin pääkomentokeskus, koska sieltä löytyi työpajoja aseiden ja räjähteiden valmistamista varten, kertoo erikoisjoukkojen Golden Brigade -yksikön kenraaliluutnantti Abdulwahab al-Saadi.

Operaatio Mosulin takaisinvaltaamiseksi Isisiltä aloitettiin 17. lokakuuta.

Irakin armeija, erikoisjoukot ja liittovaltion poliisijoukot aloittivat Mosulin operaation toisen vaiheen juuri ennen uuttavuotta. Eteneminen kohti Mosulin keskustaa oli hetken aikaa pysähdyksissä joulukuussa huoltotoimien ja uudelleenryhmittymisen aikana.

Analyytikoiden mukaan Mosulin valtaaminen takaisin Isisiltä saattaa kestää vuoden 2017 kesään asti. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä.

Eteneminen on hidasta, koska irakilaisjoukot pyrkivät välttämään siviiliuhreja. Mosulissa on edelleen paljon siviilejä. Irakin hallitus kehotti ennen operaation alkamista siviilejä pysymään kodeissaan välttyäkseen humanitaariselta kriisiltä.

Irakin hallituksen joukot johtavat Mosulin operaatiota, johon osallistuu myös hallituksen eliittisotilaita, kurdien Peshmerga-joukkoja ja shiiataistelijoita. Yhdysvaltain johtama kansainvälinen koalitio tukee hyökkäysjoukkoa ilmaiskuin.

Isis valtasi Mosulin kesällä 2014. Mosul on viimeinen merkittävä kaupunki Irakissa, jota Isis pitää hallinnassaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)