Verkkouutiset

ISIS kidnappaa naisia ja lapsia orjiksi – hän on pelastanut heistä yli 500 henkensä uhalla

Khaleel al-Dakhi työskentelee Islamilaisen valtion alueella asuvien kontaktihenkilöidensä kanssa pelastaakseen naisia ja lapsia jihadisteilta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asianajaja Khaleel al-Dakhi on kehittänyt uskaliaita suunnitelmia pelastaakseen Isiksen sieppaamia naisia ja lapsia, joita jihadistit käyttivät seksiorjinaan.

Khaleel kollegoineen on pelastanut 530 Isiksen sieppaamaa naista, kertoo The Telegraph.

Mies aloitti toimintansa Sinjar-vuoren piirityksen jälkeen viime elokuussa. Isis ajoi jopa 40 000 jesidi-vähemmistöön kuuluvaa irakilaista kodeistaan Sinjarissa ja piiritti heidät läheiselle vuorelle. Jihadistit sieppasivat yli 3 000 naista ja lasta.

Khaleel oppi ymmärtämään Isiksen toimintamalleja saatuaan tietoja vankeudesta paenneilta naisilta.

Khaleel työskentelee yli sadan Isiksen hallitsemalla alueella asuvan kontaktihenkilön kanssa. Heidän avullaan Khaleel salakuljettaa naiset turvataloon ja antaa heille väärennetyt Isiksen henkilötodistukset.

Kymmenen päivän odottelun jälkeen naiset marssivat yötä päivää kohti Luoteis-Irakissa siajitsevaa Sinjaria, josta heidät haetaan turvaan.

– Tottakai henkeni on vaarassa, mutta minun täytyy pelastaa naisemme ja tyttömme, Khaleel sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)