ISIS:n pääkaupungissa leimahti - Venäjän ilmaiskujen sanotaan tappaneen joukoittain siviilejä

Ihmisoikeusjärjestön mukaan Venäjän ilmaiskut tappoivat ainakin 55 siviiliä Rakkassa.

  • Rakkan kaupunki sijaitsee Pohjois-Syyriassa.

    ()

Ainakin 55 siviilin sanotaan kuolleen Venäjän tekemissä ilmaiskuissa Pohjois-Syyriassa sijaitsevassa Rakkassa, joka toimii Isiksen pääkaupunkina.

Ihmisoikeusjärjestö Syrian Observatory for Human Rightsin mukaan uhrien joukossa oli naisia ja lapsia. Asiasta kertovat useat mediat ja uutistoimistot.

Järjestön mukaan kuolleiden määrän odotetaan kasvavan, koska moni uhri on kriittisessä kunnossa. Lisäksi viiden Isiksen poliisin kerrotaan saaneen surmansa iskuissa.

Venäjä ilmoitti maanantaina vetävänsä pääosan lentokoneistaan ja kalustostaan pois Syyriasta. Venäjän ilmavoimien koneet ovat kuitenkin jatkaneet ilmaiskuja, joilla tuetaan Syyrian hallinnon joukkojen sotatoimia.

Venäjä aloitti ilmaiskunsa Syyriassa viime syksynä. Länsimaiden ja Naton mukaan Venäjä on pommittanut pääasiallisesti Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallintoa vastaan taistelevia maltillisia kapinallisryhmiä eikä niinkään Isistä.

Yhdysvaltain johtama kansainvälinen liittouma on tehnyt ilmaiskuja Isistä vastaan vuoden 2014 syyskuusta lähtien.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.