Verkkouutiset

Näin ISIS:n 10-henkiset tarkka-ampujaryhmät kylvävät tuhoa

Niin sanottu Islamilainen valtio on luovuttanut päävastuun Mosulin puolustamisessa ulkomaalaisille jihadisteille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääosin ulkomaalaisista koostuneet 10 jihadistin ryhmät pitävät hallussaan yksittäisiä katuja Länsi-Mosulissa.

Isisiin liittyneitä ulkomaalaisjihadisteja pidetään terroristiryhmän karaistuneena ydinjoukkona, joka taistelee viimeiseen mieheen asti irakilaisjoukkoja vastaan.

Isisin kerrotaan käyttävän talojen kattoja tarkka-ampujien asemina ja räjähteillä lastattuja ajoneuvoja irakilaisjoukkoja vastaan.

Isisin ulkomaalaisvahvistukset joutuvat puolustamaan Irakin Mosulia yhä enemmän yksin paikallisten jihadistien luikkiessa karkuun, kertoo The Wall Street Journal.

Isis käyttää myös siviilejä ihmiskilpinä ja kaivaa tunneleita talojen välille ja alle. Siten jihadisteja on vaikeampi havaita muun muassa ilmasta käsin.

Ulkomaalaiset ja muualta Irakista tulleet jihadistit eivät voi laskea aseitaan ja sulautua mosulilaisten kollegoidensa tavoin kaupungista pakenevien siviilien joukkoon.

Ulkomaalaisjihadistit eivät voi myöskään paeta Syyrian rajalla sijaitsevalle aavikolle, koska irakilaisjoukot ovat saartaneet Mosulin.

– Tämä on heidän viimeinen taistelunsa, 99 prosenttia heistä tuli tänne kuolemaan, sanoo Irakin erikoisjoukkojen komentaja, kenraaliluutnantti Abdelghani al-Assadi.

Irakilaisupseereiden mukaan Länsi-Mosulissa on jäljellä 1 500-2 000 Isis-jihadistia. Heistä noin 70–90 prosenttia on tullut Irakin ulkopuolelta, kuten Saudi-Arabiasta, Jemenistä, Kiinasta, Tadžikistanista ja Venäjältä.

Mosulin vapautusoperaatio aloitettiin lokakuussa. Irakin armeijan joukot valtasivat Itä-Mosulin tammikuussa ja aloittivat hyökkäyksen Länsi-Mosulin valtaamiseksi helmikuussa.

Irakilaisjoukot ovat tunkeutuneet syvälle Isisin hallitsemiin Mosulin kaupungin länsiosiin.

Irakin joukot ovat vallanneet tärkeitä virastoja ja hallintorakennuksia lähestyen Mosulin vanhaa kaupunkia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)