Verkkouutiset

Tiedusteluraportti paljasti ISIS:n iskukohteet – erikoisjoukot etsineet räjähteitä

Isisin kerrotaan suunnittelevan iskuja Britannian satamiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tiedusteluraporttien mukaan Isis ja Al-Qaida suunnittelevat iskevänsä nesteytettyä maakaasua Lähi-idästä Britanniaan kuljettaviin tankkereihin, kertoo uutissivusto Express viitaten the Mail on Sunday -lehteen.

Tiedustelutietojen mukaan terroristit yrittävät kiinnittää räjähteitä tankkereiden kylkeen.

Tämän seurauksena eri puolilla maailmaa sijaitsevissa satamissa on tehty salaisia etsintöjä viimeisen kahden vuoden aikana, jotta mahdollisten räjähdysten aiheuttamat ympäristö- ja henkilövahingot voitaisiin estää.

Britannian merivoimien asiantuntijat ja SBS-erikoisjoukkojen (Special Boat Service) sotilaat tarkastavat polttoainetta kuljettavia tankkereita, jotka purkavat kuormansa Kentin ja Walesin satamissa.

Salaiset operaatiot pantiin toimeen Isisin ja Al-Qaidan aiheuttaman uhkan vuoksi.

– Kaasusäiliöaluksia vastaan suuntautuva uhka tuli esille muutama vuosi sitten, ja me olemme harjoitelleet sen torjumista siitä lähtien. Olemme huolissamme siitä, että tankkerit voitaisiin kuljettaa Britannian aluevesille ja räjäyttää miinoilla tai improvisoiduilla räjähteillä, kertoo nimettömänä esiintyvä laivastolähde.

– On täysin mahdollista, että suuri välikohtaus voisi johtaa polttoainepulaan Britanniassa. Sillä olisi tuhoisa vaikutus talouteen.

Laivaston ja SBS:n sukeltajat ovat tehneet lukuisia vedenalaisia operaatioita etsiessään räjähteitä.

Kymmeniä tankkereita on tutkittu, mutta toistaiseksi ei ole tietoa, onko mitään löydetty.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)