Verkkouutiset

Homoseksuaalin imaamin moskeijassa naisetkin saavat johtaa rukouksia

Amerikan mantereen väitetysti ainoa homoseksuaali imaami on ylpeä taustastaan ja tarinastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Missään kohtaa Koraania ei todeta, että homoseksuaaleja pitäisi rankaista. Historioitsijatkaan eivät ole löytäneet tapauksia, joissa profeetta Muhammed olisi ollut tekemisissä homoseksuaalisuuden kanssa, kertoo imaami Daayiee Abdullah Parhlo-uutissivustolle.

Daayiee Abdullahin uskotaan olevan ainoa Amerikan mantereen imaami, joka myöntää avoimesti olevansa homoseksuaali.

Muut muslimijohtajat ovat tuominneet Abdullahin ja osa paikallisista imaameista on jopa kieltäytynyt tervehtimästä häntä.

61-vuotias Abdullah on syntynyt ja kasvanut aikuiseksi Detroitissa. Hän tuli kaapista 15-vuotiaana ja kääntyi islaminuskoon 33-vuotiaana opiskellessaan Kiinassa. Abdullah opiskeli islamia Egyptissä, Jordaniassa ja Syyriassa.

Nyt Abdullah toimii imaamina ja koulutuksesta vastaavana johtajana Light of Reform -moskeijassa Washington DC:ssä.

Abdullahin palveluksissa miehet ja naiset rukoilevat yhdessä. Myös naiset saavat johtaa rukouksia. Toiminta on aiheuttanut ristiriitoja.

– Me emme rajoita ihmisiä heidän sukupuolensa tai seksuaalisen suuntautumisensa perusteella tai sen perusteella, ovatko he muslimeita vai eivät.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)