Verkkouutiset

Energiajärjestön mukaan päästöt samalla tasolla kolme vuotta peräkkäin

Maakaasun käytön lisääntyminen on vähentänyt päästöjä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hiilidioksidipäästöjä rajoittavat toimet alkavat kansainvälisen energiajärjestö IEA:n raportin mukaan purra. Globaalisti energian tuotannon hiilidioksidipäästöt eivät ole kasvaneet viimeiseen kolmeen vuoteen, vaikka talous on vastaavasti kasvanut.

Muutoksen takana on IEA:n mukaan lisääntynyt siirtyminen uusiutuviin energialähteisiin, maakaasun suosiminen muiden fossiilisten polttoaineiden sijaan, sekä rakenteelliset muutokset maailmantaloudessa. Laskelma ottaa huomioon vain energian tuotannosta aiheutuneet päästöt, eikä esimerkiksi liikenteen ja maatalouden päästöjä ole laskelmassa huomioitu.

Maailmanlaajuisesti hiilidioksidipäästöt olivat vuonna 2016 32,1 gigatonnia. Määrä on pysynyt samana viimeiset kolme vuotta. Maailman talouskasvu on vastaavasti samana aikana ollut 3,1 prosenttia. Alueellisesti hiilidioksidipäästöt pienenivät Yhdysvalloissa ja Kiinassa ja pysyivät samalla tasolla Euroopassa. Tämä kompensoi päästöjen kasvun muualla maailmassa.

Yhdysvalloissa energiantuotannon hiilidioksidipäästöt laskivat peräti 160 miljonaa tonnia. Maan talous vastaavasti kasvoi 1,6 prosenttia. Kiinassa päästöt laskivat prosentin ja talous kasvoi vastaavasti 6,7 prosenttia. Molemmissa maissa on siirrytty energiantuotannossa muista fossiilisista kaasuun, joka aiheuttaa vähemmän päästöjä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)