Verkkouutiset

Hävittäjälentäjä teki itsemurhan lapsia tappaneen ilmaiskun jälkeen

Saudiarabialainen lentäjä teki itsemurhan, jotta ei joutuisi osallistumaan Jemenin ilmaiskuihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saudiarabialainen hävittäjälentäjä teki itsemurhan nähtyään kuvia Jemenissä ilmaiskujen seurauksena kuolleista lapsista, kertoo abna24-uutissivusto viitaten al-Mostaqella-televisiokanavaan.

Al-Mostaqellalle asiasta kertoi Saudi-Arabian kuninkaan kanslian lähde.

Hävittäjälentäjä Mohammed Omar al-Anzi, joka osallistui ilmaiskuihin, lähetti kirjeen ystävilleen ennen itsemurhaa. Hän selitti kirjeessään, kuinka Jemenissä käynnissä oleva sota on rikos puolustuskyvyttömiä ihmisiä vastaan.

– Me olemme unohtaneet islamin, meidät pakotettiin vuodattamaan muslimien verta samalla tavalla kuin kristityt ja juutalaislentäjät tekevät. (Saudi-Arabian puolustusministeri) Mohammad Bin Salman on ajanut meidät sotaan, joka on jo hävitty, al-Anzi kirjoitti.

– Aino keino itseni pelastamiseksi on kuolema. Jos elän, he pakottavat minut osallistumaan uudelleen puolustuskyvyttömien jemeniläisten teurastamiseen.

YK:n arvioiden mukaan yli 2 600 ihmistä on menettänyt henkensä ja 9 755 on haavoittunut Saudi-Arabian tekemien ilmahyökkäysten seurauksena.

Jemeniä on piinannut Iranin tukemien kapinallisten ja maanpaossa olevalle presidentille uskollisten joukkojen välinen konflikti. Presidentti Abdrabuh Mansur Hadi pakeni Saudi-Arabiaan helmikuussa. Saudi-Arabian johtama liittouma aloitti ilmaiskut Jemenissä maalikuussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)