Verkkouutiset

Poliisin avunpyyntö Facebookissa riistäytyi käsistä – “älkää kiroilko”

Gotlannin poliisi pyysi Facebookissa yleisöltä tietoja liittyen Ruotsille kuuluvalla saarella tapahtuneeseen välikohtaukseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Gotlannin saaren poliisi joutui sulkemaan maanantaina Facebook-kirjoituksensa kommenttiosion, koska sitä ei pystytty enää moderoimaan riittävän tehokkaasti ja tilanne riistäytyi käsistä, kertoo The Local.

Kommenttiketju vaikutti kuitenkin olevan auki keskiviikkona klo 14.

Poliisi pyysi Facebookissa yleisöltä apua selvittääkseen välikohtausta, jossa ryhmä nuoria poikia joutui hyökkäyksen kohteeksi.

Gotlannin poliisi julkaisi alkuviikosta virallisella Facebook-sivustollaan kirjoituksen, jonka mukaan kaksi miestä hyökkäsi bussipysäkillä 13–15-vuotiaiden poikien kimppuun. Miehet pakenivat sen jälkeen paikalta.

Poliisin kirjoituksen mukaan kaksi miestä todennäköisesti hyökkäsi poikien kimppuun, koska pojat näyttivät olevan kotoisin jostain muualta kuin Ruotsista.

– Olen järkyttynyt siitä, että sotaa ja helvettiä Ruotsiin paenneita lapsia on kohdeltu näin, kirjoituksessa todetaan.

Kirjoitusta on jaettu Facebookissa satoja kertoja, ja sitä on kommentoitu yli 200 kertaa.

– Kaikki viittaa siihen, että kyseessä oli viharikos. Ihmisten kimppuun ei normaalisti hyökätä bussipysäkillä. Miehiä häiritsi poikien ulkonäkö, ja siksi he toimivat näin, Gotlannin poliisin komisario Daniel Åhlen kertoo Hela Gotland -lehdelle.

Poliisi varoitti ihmisiä käyttämästä kirosanoja. Siitä huolimatta kirjoituksen kommenttiosio, jossa käyttäjät voivat antaa tietoa, täyttyi sopimattomasta kielestä ja tilanne riistäytyi käsistä.

Poliisi ilmoitti maanantaina, että kirjoitusta ei voinut enää seurata eikä moderoida.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)