Verkkouutiset

Donald Trump ei kertonut USA:n kantaa ilmastosopimukseen G7-kokouksessa, Venäjä-pakotteet pysyvät

Venäjällä oli mahdollisuus saada kevennyksiä pakotteisiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on päättänyt hyväksyä G7-kokouksessa Venäjää vastaan asetetut talouspakotteet ja sitoutua niihin. Ilmastoasioista sen sijaan ei G7-maiden kokouksessa päästy yhteisymmärrykseen.

Trumpin talousneuvonantaja Gary Cohn kertoi EU Observerin mukaan, ettei Yhdysvallat aio lieventää pakotteita suhteessa Venäjään, vaan jopa tiukentaa niitä. Cohnin mukaan Venäjällä oli mahdollisuus saada pakotteisiin helpotuksia jos se olisi päättänyt vetää joukkonsa Itä-Ukrainasta.

Varakkaista länsimaista, Yhdysvalloista, Kanadasta, Italiasta, Isosta Britanniasta, Saksasta, Japanista ja Ranskasta koostuva G7-ryhmä oli aikeissa allekirjoittaa julkilausuman koskien Venäjää, ilmastonmuutosta, kaupasta, siirtolaisuudesta ja terrorismista.

Donald Trump kieltäytyi toistaiseksi kertomasta aikooko Yhdysvallat kunnioittaa Pariisin ilmastosopimuksessa sovittuja tavoitteita. Saksan liittokansleri Angela Merkel kertoi lehdistölle yrittäneensä yhdessä muiden kanssa pitää Yhdysvallat mukana.

– Teimme selväksi sen, että haluamme Yhdysvaltiojen sitoutuvan lupauksiinsa, Merkel totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)