Verkkouutiset

FBI:n johtaja myönsi: Donald Trumpin lähipiiri vastavakoilututkinnan kohteena

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi on myöntänyt presidentin lähipiirin Venäjä-yhteyksien olevan tutkinnan kohteena, kertoo CNN.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

FBI:n johtaja James Comey ei puhunut kongressin edustajainhuoneen tiedustelukomitean kuulemisessa ainoastaan tutkinnasta koskien salaista yhteydenpitoa (collusion), vaan myös mahdollisesta koordinaatiosta venäläisten ja presidentinvaalin voittaneen Donald Trumpin kampanjahenkilöstön välillä.

Comey tyrmäsi Trumpin väitteet siitä, että edellinen presidentti Barack Obama olisi salakuunnellut häntä.

Trump julkaisi maanantaina presidentin Twitter-tilillä videon, jonka saatteeseen hän kirjoitti ”NSA ja FBI kertovat kongressille, että Venäjä ei vaikuttanut vaaliprosessiin”.

Videolla republikaaniedustaja Devin Nunes kysyy kuultavina olleilta NSA:n johtaja Mike Rogersilta ja James Comeyltä, onko heillä todisteita siitä, että Venäjä olisi vaikuttanut ehdokkaiden saamiin ääniin. Nunes kysyy asiaa erikseen monesta niin sanotusta vaa’ankieliosavaltiosta.

Comeyn mukaan Venäjä halusi toimillaan vahingoittaa demokraattiehdokas Hillary Clintonia ja auttaa Trumpia. Wikileaks-vuotosivuston kanssa kommunikoidessa hän kertoo venäläisten käyttäneen välikättä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)