FBI:n johtaja myönsi: Donald Trumpin lähipiiri vastavakoilututkinnan kohteena

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi on myöntänyt presidentin lähipiirin Venäjä-yhteyksien olevan tutkinnan kohteena, kertoo CNN.

  • LKS 20170320 FBI Director James Comey (L) speaks as National Security Agency Director Mike Rogers looks on during the House Permanent Select Committee on Intelligence hearing on Russian actions during the 2016 election campaign on March 20, 2017 on Capitol Hill in Washington, DC. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Mandel Ngan

    James Comey (vas.) ja Mike Rogers.

    ()

FBI:n johtaja James Comey ei puhunut kongressin edustajainhuoneen tiedustelukomitean kuulemisessa ainoastaan tutkinnasta koskien salaista yhteydenpitoa (collusion), vaan myös mahdollisesta koordinaatiosta venäläisten ja presidentinvaalin voittaneen Donald Trumpin kampanjahenkilöstön välillä.

Comey tyrmäsi Trumpin väitteet siitä, että edellinen presidentti Barack Obama olisi salakuunnellut häntä.

Trump julkaisi maanantaina presidentin Twitter-tilillä videon, jonka saatteeseen hän kirjoitti "NSA ja FBI kertovat kongressille, että Venäjä ei vaikuttanut vaaliprosessiin".

Videolla republikaaniedustaja Devin Nunes kysyy kuultavina olleilta NSA:n johtaja Mike Rogersilta ja James Comeyltä, onko heillä todisteita siitä, että Venäjä olisi vaikuttanut ehdokkaiden saamiin ääniin. Nunes kysyy asiaa erikseen monesta niin sanotusta vaa'ankieliosavaltiosta.

Comeyn mukaan Venäjä halusi toimillaan vahingoittaa demokraattiehdokas Hillary Clintonia ja auttaa Trumpia. Wikileaks-vuotosivuston kanssa kommunikoidessa hän kertoo venäläisten käyttäneen välikättä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.