Verkkouutiset

FBI:n hätähuuto nettiradikalismista: ”Olemme häviämässä ISIS:lle”

Yhdysvaltain viranomaiset ovat huolissaan Isiksen kyvystä tavoittaa ihmisiä Yhdysvalloissa ja radikalisoida heitä kenenkään tietämättä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvallat ei kykene estämään Islamilaisen valtion propagandaa verkossa, arvioi Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI:n terrorismin vastaisen osaston johtaja Michael Steinbach.

– Me olemme häviämässä tämän taistelun, Steinbach sanoi puhuessaan edustajainhuoneelle.

Isis on vallannut laajoja alueita Syyriassa ja Irakissa. Jihadistijärjestö on tullut tunnetuksi raaoista teloituksistaan ja muista julmuuksista.

– Isis on osoittautunut vaarallisen päteväksi verkkotyökalujen käyttämisessä levittäessään strategiaansa, Steinbach totesi.

Hänen mukaansa FBI ja muut virastot ovat toteuttaneet vastapropagandaa verkossa, mutta Isiksen lähettämien viestien suuri määrä varsinkin sosiaalisen median kautta ”jättää ponnistelumme varjoonsa”, kertoo ABC News.

Steinbachin mukaan Isis pystyy kohdistamaan verkkopropagandansa radikalisoituneisiin amerikkalaisiin, jotka ovat turhautuneita siihen, että he eivät pysty lähtemään Yhdysvalloista.

– Isis sanoo, että ”jos et pääse Syyriaan, tee jotain Yhdysvalloissa tai länsimaissa”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)