Verkkouutiset

Euroopan huippujohtajat valmiita määräämään Venäjälle uusia pakotteita

Britannian pääministeri David Cameron, Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Francois Hollande ovat valmiita määräämään tiukat pakotteet Venäjälle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

David Cameronin tiedottajan mukaan kaikki kolme johtajaa ovat sitä mieltä, että EU:n on harkittava uudelleen suhtautumistaan Venäjään ja että ulkoministereiden pitäisi olla valmiita määräämään uusia pakotteita Venäjälle, kun Euroopan unionin ulkoasiainneuvosto kokoontuu ensi tiistaina.

Britannian ulkoministeri Philip Hammond varoitti, että Venäjä voisi joutua jopa kansainväliseen eristykseen, jos se ei käytä vaikutusvaltaansa, ja saa kapinallisia yhteistyöhön kansainvälisten tutkijoiden kanssa, kertoo Sunday Express.

Hammondin mukaan useat Euroopan maat ovat järkyttyneinä malesialaiskoneen alas ampumisesta vihdoin valmiita toimenpiteisiin, jotta Venäjä saadaan ymmärtämään, että teoilla on seuraukset.

David Cameronin on määrä keskustella tänään sunnuntaina Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa ensimmäistä kertaa sitten malesialaiskoneen tuhon jälkeen.

Camero syytti tänään Euroopan maita välinpitämättömyydestä Venäjän etenemistä kohtaan Ukrainassa. Hän sanoi, että Euroopan maat ovat vain odottaneet että ”tilanne menisi ohi”.

– Tämä on suoraa seurausta siitä, että Venäjä on horjuttanut suvereenia valtiota, rikkonut sen alueellista koskemattomuutta ja tukenut separatisteja kouluttamalla ja aseistamalla heitä.

– Meidän on muutettava raivon tunne toiminnaksi, Cameron lisäsi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)