Verkkouutiset

Turmakoneen äärikäännökset ihmetyttävät – lentokapteeni sanoo jotain katastrofaalista tapahtuneen

Kokeneen lentokapteenin mukaan kaikki teoriat egyptiläiskoneen putoamisesta ovat edelleen mahdollisia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Päällimmäinen ajatukseni matkustajalentokoneen kapteenina on, että Egyptairin lentokone putosi torstaina aamulla äkillisen ja katastrofaalisen tapahtuman seurauksena, CNN:n ilmailuanalyytikko Les Abend sanoo.

Les Abend kirjoittaa, että jos Kreikan lennonjohdon tiedot kadonneen koneen lentoreitistä pitävät paikkansa, Airbus A-320 -lentokoneen teki erittäin epäsäännöllisiä ja epävakaita liikkeitä.

Koneen kerrotaan tehneen 90 asteen käännöksen vasemmalle ja 360 asteen käännöksen oikealle. Lisäksi koneen kerrotaan sukeltaneen 4 500 metriä ja pyörähtäneen jyrkästi.

– Tällaiset liikkeet eivät ole ominaisia matkustajalentokoneelle. Airbus suunnittelee koneensa siten, että pilotit eivät voi ylittää tiettyjä parametreja. Kone ei esimerkiksi kallistu yli 35 asteen kallistuskulmaan. Siksi nämä äärimmäiset käännökset ovat merkillisiä.

Abendin mukaan toistaiseksi on liian aikaista arvioida tutkajärjestelmän tuottaman tiedon tarkkuutta.

– Mikä aiheutti koneen putoamisen? Näyttää olevan trendikästä selittää tapahtuma koneeseen asetetulla räjähteellä eli terrorismilla..

– Tämä on tällä hetkellä kuitenkin pelkkää spekulaatiota ja arvailua. Terroristi-isku on todistettava todisteilla. Toistaiseksi ei ole löydetty koneen osia, jotka vahvistaisivat tämän.

Abedin mukaan on mahdollista, että kone putosi mekaanisen vian vuoksi. Hän kertoo, että pilotit ovat voineet myös menettää koneen hallinnan etsiessään vikaa jonkin tapahtuman vuoksi, minkä seurauksena kone on sakannut.

– Kaikki teoriat ovat mahdollisia, kunnes tutkinta tuottaa tarkkoja todisteita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)