Verkkouutiset

”Meidän strateginen ongelmamme on Venäjä, ei Ukraina”

EU:n huippukokouksessa keskusteltiin muun muassa Venäjän talouskriisistä ja Ukrainasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU-maiden johtajat keskustelivat Venäjästä Eurooppa-neuvoston uuden puheenjohtajan, Puolan entisen pääministerin Donald Tuskin johdolla.

Kokouksen pääaiheita olivat Venäjän talouskriisi ja Ukrainan tilanne.

Tusk korosti, että EU tarvitsee yhtenäisen politiikan Venäjän suuntaan. Hänen mukaansa jäsenmaiden yhtenäisyys näkyi torstaina järjestetyssä Eurooppa-neuvoston huippukokouksessa Brysselissä.

– Meidän strateginen ongelmamme on Venäjä, ei Ukraina. Illalliskeskustelu osoitti, että EU on yhtenäisempi kuin koskaan tässä kysymyksessä, Tusk sanoi tiedotustilaisuudessa.

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) oli samoilla linjoilla.

– Meillä oli ehkä paras strateginen keskustelu Venäjästä, jossa olen ollut. Ja olen ollut näissä piireissä mukana 20–25 vuotta, Stubb kertoi omassa tiedotustilaisuudessaan.

– Venäjän ulkopoliittinen tavoite usein on lyödä kiilaa EU-maiden väliin. Uskallan sanoa, että se ei ole onnistunut.

EU suunnittelee uutta Venäjä-strategiaa Tuskin johdolla, koska Ukrainan kysymys ei ratkea ilman Venäjää.

Tuskin mielestä Venäjä ärtyi nimenomaan EU:n ja Ukrainan vapaakauppasopimuksesta. Tilanne ei välttämättä ratkea viikoissa tai kuukausissa.

– Olemmeko valmiit uhrauksiin ollaksemme yhtenäisiä? Oli vaikuttavaa, että keskustelun tulos oli aivan selvä. Kaikki EU-maat haluavat vastata yhdessä itärajan haasteeseen, Tusk kuvasi unionin yhtenäisyyttä.

Lähteet: Helsingin Sanomat, Yle Uutiset, MTV.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)