Verkkouutiset

EU kiirehtii Britannian lähtöä unionista

EU-johtajien mukaan Britannian viivytykset lähtöneuvotteluissa pidentäisivät epävarmuuden aikaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker, Euroopan parlamentin puhemies Martin Shulz, Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk ja Alankomaiden pääministeri Mark Rutte julkaisivat perjantaina tiedotteen, jonka mukaan he pahoittelevat Britannian päätöstä, mutta kunnioittavat sitä.

Julkaisemassaan lausunnossa he kehottivat Britanniaa kiirehtimään eroprosessia, ”niin tuskallista kuin se onkin, koska viivästys pitkittäisi tarpeettomasti epävarmuutta.”.

– Olemme valmiita aloittamaan neuvottelut Britannian erosta Euroopan unionista mahdollisimman pian, johtajat ilmoittivat.

Johtajat ilmoittivat myös, että helmikuussa neuvoteltu niin sanottu Britannia-paketti raukeaa, kertoo BBC. Britannia-paketti piti sisällään parempia jäsenehtoja Britannialle. Niiden mukaan esimerkiksi uudet direktiivit eivät koskeneet Lontoon rahoitusmarkkinoita. Britannialla oli niiden mukaan mahdollisuus myös hillitä maahanmuuttoa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)