Verkkouutiset

Meppi herättelee länttä: Putinin lähtö ainoa tapa pelastaa Ukraina tuholta

Euroopan kansanpuolueen ryhmän (EPP) varapuheenjohtajan mukaan Ukrainassa taistellaan eurooppalaisten arvojen puolesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan unionin ja länsimaiden on ymmärrettävä, että Venäjällä tapahtuva hallituksen vaihdos on ainoa tapa pelastaa Ukraina tuholta, arvioi Euroopan kansanpuolueen ryhmän (EPP) varapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Jacek Saryusz-Wolski.

– Se oli harhakuva, että voisimme muuttaa Venäjää lisäämällä taloudellisia, yhteiskunnallisia, poliittisia ja kulttuurillisia yhteyksiä EU:n ja Venäjän välille, sanoo EPP-tv:n haastattelema Saryusz-Wolski.

Saryusz-Wolskin mukaan muutoksen on tapahduttava Venäjän sisällä samalla tavalla kuin Ukrainassa, jossa länsimieliset aktivistit, jotka halusivat rauhaa ja vaurautta, kaatoivat maan hallituksen helmikuussa.

Saryusz-Wolskin korostaa, että EU:n on jatkettava toimiaan, joilla unionista tulee vähemmän riippuvainen tuontienergiasta. EU:n on lisättävä energian toimituskanaviaan, eikä sen pidä turvautua liikaa venäläiseen energiaan.

– Jos Venäjä alkaa taas käyttäytyä kansainvälisen lain vaatimalla tavalla eikä valloita ja liitä itseensä osia toisista maista ja lopettaa kauppatavaroiden käyttämisen aseina, voimme tehdä läheistä yhteistyötä.

– Toistaiseksi yhteistyön tekeminen on mahdotonta Venäjän tämänhetkisen hallituksen kanssa.

Jos Ukrainassa ei omaksuta läntisiä arvoja ja Venäjän aggressiota Ukrainan taloudellisella, poliittisella ja energiasektorilla ei torjuta, entistä neuvostovallan aikaista Itä-Eurooppaa uhkaa Saryusz-Wolskin mukaan ketjureaktio, jonka seurauksena länsimaiden on peräännyttävä edelleen.

– Ukrainassa taistellaan meidän arvojemme puolesta. On meidän etujemme mukaista puolustaa arvojamme rajoillamme, jotta vaara ei leviä alueellemme tulevaisuudessa.

Euroopan kansanpuolueen ryhmä (EPP) on Euroopan kansanpuolueen (EPP) muodostama Euroopan parlamentin suurin ryhmä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)