Verkkouutiset

Donetskin lentokentän lennonjohtotornissa liehuu Venäjän lippu – video

Tilanne Itä-Ukrainassa on muuttumassa yhä huonommaksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Itä-Ukrainassa sijaitsevan Donetskin lentokentän lennonjohtotornissa liehuu Venäjän lippu, käy ilmi Venäjän valtion omistaman Russia24-televisiokanavan uutislähetyksestä. (Katso video alhaalla, lippu näkyy kohdassa 1.09.)

Ukrainan joukot vetäytyivät torstaina Donetskin lentokentältä, josta on taisteltu 242 päivää Venäjän tukemien separatistien ja Ukrainan joukkojen välillä. Täysin tuhoutuneen lentokentän taistelusta ehti tulla eräänlainen konfliktin symboli.

Donetskin lentokentän hallinnasta on kamppailtiin ankarasti viime päivinä. Joidenkin lähteiden mukaan lentokentän taisteluihin on osallistunut avoimesti Venäjän armeijan univormupukuisia sotilaita.

Yle Uutisten toimittaja Antti Kuronen saapui Itä-Ukrainaan perjantaina. Hänen mukaansa tilanne alueella on muuttumassa yhä huonommaksi.

Taisteluja käydään noin 20 paikassa Ukrainan hallinnon sotilaiden ja Venäjä-mielisten kapinallisten hallussa olevien alueiden rajalla. Kurosen mukaan taistelut ovat erityisen kovia neljässä tai viidessä eri paikassa.

Donetskin alueen kapinallisjohtaja Aleksandr Zahartšenko uhosi tänään perjantaina, että separatistit aikovat aloittaa suurhyökkäyksen.

– Olen varsin pessimistinen tilanteen suhteen, Kuronen arvioi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)