Verkkouutiset

Trolleille luvassa kovat ajat – brittiministeri haluaa ankarat tuomiot

Ison-Britannian oikeusministeri Chris Graylingin mielestä nettitrollit ovat "pelkureita, jotka myrkyttävät kansallisen elämän".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Oikeusministeri Chris Grayling kertoi Mail on Sundaylle, että internetissä tapahtuvasta häirinnästä annettujen tuomioiden maksimi aiotaan nostaa kuudesta kuukaudesta kahteen vuoteen.

Viime aikoina Isossa-Britanniassa on sattunut kohua aiheuttaneita internet-häirintä tapauksia. Malli Chloe Madeley sai noin viikko sitten raiskausuhkauksia Twitterin välityksellä. Tästä syystä uudesta laista on alettu käyttää nimitystä Chloe’n laki.

– Kuten Chloe Madeleyn tapaus viime viikolla osoitti, ihmisiä häiritään internetissä hyvin karkealla ja alentavalla tavalla, ministeri Grayling sanoi lehdelle.

– Tämän lain tarkoitus on taistella julmuutta vastaan – ja osoittaa päättäväisyytemme taistella kybermafiaa vastaan. Meidän pitää lähettää selkeä viesti: jos trollaat, sinua voi odottaa kaksi vuotta kaltereiden takana, ministeri sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)