Verkkouutiset

Alle 30-vuotiaat hinnoitellaan ulos Britanniassa

Britannian nuoret ovat vaarassa tulla pysyvästi jaetuksi hyvä- ja huono-osaisiin, sanoo entinen työväenpuolueen ministeri Alan Milburn.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Milburn sanoi, että nykyinen taantuma on ollut erityisen vaikea juuri nuorille. Nuorten työttömyys on korkeammalla tasolla, kuin ennen lamaa. Työttömänä on puoli miljoonaa brittiläistä nuorta, Milburn totesi.

Milburnin mukaan nuoret hinnoitellaan ulos asunnon omistamisesta, heille maksetaan pienempää palkkaa ja heillä on huononevat työllisyysnäkymät.

– Ne joilla ei ole varakkaita vanhempia on tuomittu väärälle puolelle kuilua, joka on avautumassa Britannian yhteiskunnassa, Milburn sanoi The Observerille.

Milburn pitää yhtenä esimerkkinä vähemmän varakkaiden nuorten mahdollisuuksien vähenemisestä sitä, että jopa lauantaitöistä on tullut menneisyyttä. Enää 18 prosenttia 16–17- vuotiaista käy opintojen ohessa töissä, kun vuosikymmen sitten heitä oli 37 prosenttia.

– Se on masentavaa. Nykyisiä nuoria sukupolvia koulutetaan enemmän ja pidempään, kuin aikaisempia. Mutta nuoret häviävät työpaikoissa, ansiotuloissa ja asumisessa.

Lauantaina Lontoossa, Glasgowissa ja Belfastissa tuhannet ihmiset marssivat reaalipalkkojen laskua ja säästötoimia vastaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)