Verkkouutiset

”Itä-Eurooppaan pitää sijoittaa brittijoukkoja Venäjän uhkan torjumiseksi”

Ajatushautomon mukaan Britannialla on velvollisuus pyrkiä ehkäisemään Venäjän presidentti Vladimir Putinin strategiaa, joka perustuu ”hallittavan kaaoksen” luomiseen Naton itärajalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannian pitää sijoittaa pysyviä maajoukkoja Itä-Euroopassa sijaitseviin Naton liittolaismaihin torjuakseen Venäjän aggressiivista ulkopolitiikkaa, selviää brittiläisen ajatushautomon tuoreesta After Crimea: Towards a new British Geostrategy for Eastern Europe -tutkimuksesta.

Henry Jackson Society -ajatushautomon tutkimuksessa todetaan, että Baltian maat tarvitsevat lisää suojaa Venäjän presidentti Vladimir Putinin toimintatapoja vastaan. Tutkimuksen mukaan Putinin strategia perustuu ”hallittavan kaaoksen” luomiseen Naton itärajalla.

Tutkimus toteaa, että Britannialla on ensimmäistä kertaa yli kahteen vuosikymmeneen vakavasti otettava valtiollinen kilpailija Euroopassa, uutisoi The Telegraph.

– Britannian on vahvistettava kansainvälisen politiikkansa eurooppalaista ulottuvuutta voimakkaammin sen sijaan, että se vetäytyisi Manner-Euroopasta, kirjoittavat tutkimukseen osallistuneet James Rogers ja Andra-Lucia Martinescu.

Ukrainan sodassa on kuollut lähes 7 000 ihmistä sen jälkeen, kun Venäjä liitti Ukrainalle kuuluvan Krimin itseensä. Taistelut jatkuvat edelleen, eikä Minskissä sovittuja tulitaukosopimuksia ole noudatettu kunnolla.

Myös Venäjän ilmavoimien lentokoneet ovat loukanneet toistuvasti Länsi-Euroopan maiden ilmatiloja ja Venäjän laivaston sukellusveneiden uskotaan loukanneen eri aluevesiä.

Viime kuussa varoitettiin Venäjän ja Naton järjestämien sotaharjoitusten merkitsevän sitä, että osapuolet valmistautuvat sotilaalliseen yhteenottoon.

Tuoreen raportin mukaan presidentti Vladimir Putinin johtama Venäjä muodostaa uhkan Baltian maille, Romanialle ja jopa Britannialle, koska Venäjä pyrkii luomaan erimielisyyttä ja hajaannusta länsimaiden välille.

– Siksi Itä-Eurooppaan tarvitaan uusi Britannian asevoimien jalanjälki, joka pitää sisällään pysyvien joukkojen sijoittamista suojattomiin liittolaismaihin. Siten voidaan varmistaa, että Manner-Eurooppa pysyy vauraana ja turvallisena, tutkimus toteaa.

– Koska Britannia on pitkään ollut pienempien valtioiden itsemääräämisoikeuden ja Naton kannattaja, maan on varmistettava, että Naton omaksumat ”takuutoimenpiteet” ovat riittävät Venäjän provokaatioiden estämiseksi, tutkijat kirjoittavat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)