Verkkouutiset

Uusi uhkaus ja Venäjän toimet johtamassa Britannian toimiin yllättävässä paikassa

Britannian uskotaan alkavan varustaa Falklandinsaaria Venäjän ja Argentiinan asekauppojen seurauksena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannian puolustusministerin odotetaan ilmoittavan Falklandinsaarilla sijaitsevan sotilastukikohdan vahvistamisesta. Toimen uskotaan liittyvän Venäjän ja Argentiinan väitettyihin asekauppoihin.

Britannia saattaa vahvistaa Falklandinsaarilla sijaitsevaa sotilastukikohtaansa estääkseen mahdollisen hyökkäyksen, jonka riski on kasvanut, kertoo The Guardian viitaten The Sunin käsiinsä saamaan selontekoon.

Britannian puolustusministeri Michael Fallonin odotetaan ilmoittavan vahvistusjoukkojen ja -kaluston lähettämisestä puolustusministeriön selonteon pohjalta.

Falklandinsaarille on sijoitettu 1 200 sotilasta ja pieni laivue Sea King -helikoptereita sekä Typhoon-hävittäjäkoneita.

Jane’s Defence Weekly -lehti kertoi joulukuussa 2014 Britannian arvioivan uudelleen Falklandinsaarten puolustusta sen jälkeen, kun väitteet Venäjän ja Argentiinan solmimista keskinäisistä asekaupoista tulivat julkisuuteen. Väitteiden mukaan Venäjä toimittaisi Argentiinalle muun muassa SU-24-rynnäkkökoneita.

Mirror-lehti kertoo väitettyjen asekauppojen ja Britannian ulkoministerin odotetun ilmoituksen liittyvän toisiinsa.

Falklandinsaaret on Britannialle kuuluva saaristo. Myös Argentiina vaatii saaria itselleen ja niistä käytiin vuonna 1982 kaksi kuukautta kestänyt sota. Argentiina kutsuu saaria Las Malvinas -saariksi.

Pitkään jatkunut kiista saarista on kiihtynyt viime vuosina Cristina Fernandez de Kirchnerin ollessa Argentiinan presidenttinä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)