Verkkouutiset

Berliini varoittaa äärivasemmiston aikeista: Väkivaltaa ja poliittisia murhia

Berliinin äärivasemmiston kerrotaan eskaloivan tarkoituksellisesti yhteenottoja poliisin kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vuosien ajan Berliinissä asuvat äärivasemmiston aktivistit tuhosivat omaisuutta, mutta eivät hyökänneet ihmisten kimppuun. Berliinin sisäministeriön mukaan äärivasemmisto on nyt muuttamassa strategiaansa, kertoo The Local.

– Äärivasemmiston väkivalta kasvoi jatkuvasti vuoden 2016 aikana. Sen seurauksena vakavat rikokset lisääntyivät ja kielenkäyttö radikalisoitui – äärivasemmiston aktiivit ovat vaatineet muun muassa poliisien ja poliitikkojen murhia, selviää ministeriön vuotta 2016 koskevasta turvallisuusraportista.

– Kynnys fyysisten hyökkäysten tekemiseksi putoaa, ja me olemme nyt vaiheessa, jossa poliittisten vastustajien salamurhat eivät enää vaikuta täysin epärealistisilta.

Raportin mukaan erityisesti poliisin ja vasemmistolaisten mielenosoittajien useat väkivaltaiset yhteenotot Rigaer Straßella, jolla asuu paljon talonvaltaajia ja jolla on suurta symbolista arvoa äärivasemmistolle, ovat lisänneet radikalisoitumista.

Raportissa todetaan, että äärivasemmisto on tarkoituksellisesti eskaloinut poliisin kanssa käytyjä yhteenottoja saadakseen sympatiaa aatteelleen ja onnistunut siinä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)