Verkkouutiset

Selviytyjän kuvat näyttävät miten Pariisin terrori-isku eteni rock-konsertissa

Pariisin terrori-iskuista selvinnyt taiteilija julkaisi tapahtumista kirjan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Bataclan-koserttisalin terrori-iskusta selvinnyt taitelija on julkaissut kuvallisen kertomuksen Pariisin terrori-iskujen illasta, kertoo The Local.

Fred Dewilde, 50, oli viime vuonna Bataclanilla järjestetyssä rock-konsertissa 13. marraskuuta, kun Isis-terroristijärjestön jäsenet teurastivat 90 ihmistä konserttisalissa. Toisin kuin moni muu, Dewilde selvisi verilöylystä hengissä.

Terroristit murhasivat yhteensä 130 ihmistä samana iltana eri puolilla Pariisia. Pariisin iskut ovat Ranskan historian pahin terroristihyökkäys.

Nyt Dewilde on julkaissut Minun Bataclan -kirjan (Mon Bataclan), jossa hän kuvailee tapahtumia piirtämillään kuvilla.

Kuvat ovat mustavalkoisia ja jihadistit on piirretty luurangoiksi valkoisine, kuolettavine kasvoineen. Kirjassa on lisäksi 22 sivua silminnäkijäkertomuksia.

Ihmiset olivat kuuntelemassa kalifornialaista rock-yhtyettä perjantai-iltana, kun ammuskelu alkoi.

– Me olemme pelkästään vilisevä massa eläviä, loukkaantuneita, kuolleita – pelon massa, joka huutaa kauhuissaan, Dewilde kuvailee tilannetta.

Hän kertoo maanneensa lattialla ruumiin vieressä.

– Arvioin tilannetta ja sitä, mitä koemme. Olen edelleen elossa. Elossa oleva olento kuolleiden joukossa, Dewilde kirjoittaa.

Hänen vieressään makaa loukkaantunut nuori nainen nimeltään Elisa.

– Hän olisi voinut olla tyttäreni.

Dewilde kertoo kaksikon lohduttaneen toisiaan. Molemmat tietävät paljastavansa itsensä huutaessaan, jonka seurauksena terroristit ampuisivat heidät.

– Me irrotamme itsemme tästä kauhusta ja luomme inhimillisyyden kuplan, Dewilde kirjoittaa.

Heidän koettelemuksensa kestää kaksi tuntia, kunnes poliisi saapuu paikalle. Dewilde ei vahingoitu fyysisesti, mutta häneen on tarttunut ”julmuuden haju ja maku, sen käsittämättömyys”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)