Verkkouutiset

Julian Assange aikoo poistua Ecuadorin suurlähetystöstä pian

Tietovuotosivusto Wikileaksin perustaja ilmoitti jättävänsä turvapaikkansa Ecuadorin Lontoon-suurlähetystössä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tietovuotosivusto Wikileaksin perustaja Julian Assange ilmoitti maanantaina jättävänsä turvapaikkansa Ecuadorin Lontoon-suurlähetystössä pian.

Australialainen Assange puhui Ecuadorin Lontoon suurlähetystössä medialle järjestetyssä tiedotustilaisuudessa Ecuadorin ulkoministeri Ricardo Patinon kanssa maanantaina, kertoo Sky News.

Useiden eri tietojen mukaan WikiLeaks-sivuston perustaja tarvitsee sairaalahoitoa sydän- ja keuhko-ongelmien vuoksi.

43-vuotias Assange ilmoitti, että hänen lähtönsä ei liity hänen terveyteensä. Assange ei kuitenkaan täsmentänyt, milloin hän aikoo jättää lähetystön.

Ecuador myönsi Assangelle turvapaikan elokuussa 2012. Hän on asunut Ecuadorin Lontoon suurlähetystössä 2012 kesäkuusta lähtien.

Yhdysvaltalaisviranomaiset ovat tutkineet 43-vuotiaan Assangen toimia sen jälkeen, kun WikiLeaks julkaisi sotilas- ja diplomaattiasiakirjoja vuonna 2010.

Hän haki poliittista turvapaikkaa, kun Britannian korkein oikeus oli määrännyt Assangen luovutettavaksi Ruotsiin vastaamaan seksuaalirikossyytteisiin.

Lue myös:

WikiLeaks-velho antautumassa poliisille? – terveys heikentynyt huomattavasti

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)