Verkkouutiset

Pohjois-Korean uusi ohjus onkin luultua kehittyneempi

Tutkijoiden mukaan Kim Jong-unin ydin- ja ohjuskokeiden uhka on aliarvioitu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asiantuntijoiden mukaan Pohjois-Korean mannertenvälinen ballistinen ohjus saattaa olla kehittyneempi kuin aiemmin on arvioitu, kertoo The Sun.

Pohjois-Korea teki mannertenvälisen ballistisen ohjuksen koelaukaisun heinäkuun alussa. Tällainen ohjus voisi kantaa New Yorkiin asti, arvioi James Martin Centerin ydinaseisiin erikoistunut asiantuntija, professori Jeffrey Lewis.

– Ohjus voisi iskeytyä Yhdysvaltoihin kuljettaen ydinasetta. Kaikki puhuvat Alaskasta, mutta siinä on kyse ainoastaan siitä, että ihmiset haluavat olla rauhallisin mielin, Lewis sanoi The American Life -radio-ohjelmassa.

Lewisin mukaan ohjus osoitti, että se kantaa Alaskaan. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että se on ohjuksen maksimikantomatka. Lewis tutkijoineen on kartoittanut tilannetta, ja katomatka näyttää olevan pidempi.

– Se voi todennäköisesti iskeytyä New Yorkiin. Heinäkuun alussa laukaistu ohjus kävi seitsemän kertaa korkeammalla kuin kansainvälinen avaruusasema ISS.

– Se on aikamoinen ohjus.

Pohjois-Korea on tehnyt myös useita ydinkokeita. Pohjois-Korean ei kuitenkaan uskota toistaiseksi kykenevän asentamaan toimivaa ydinkärkeä ohjukseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)