Verkkouutiset

Kenraali varoittaa Donald Trumpia Kim Jong-unin provokaatioista

Amerikkalaiskenraalin mukaan Kim Jong-un voisi ryhtyä provokatiivisiin toimiin saadakseen selville, millainen Donald Trumpin politiikka Pohjois-Korean suhteen tulee olemaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korea saattaa ryhtyä provokatiivisiin toimiin seuraavan parin kuukauden aikana testatakseen Yhdysvaltain tulevan presidentin Donald Trumpin hallintoa, varoittaa Yhdysvaltain 8. armeijan komentaja, kenraaliluutnantti Thomas Vandal.

Vandal puhui eteläkorealaisille toimittajille. 8. armeijan toiminta-alueena on Etelä-Korea.

Vandalin mukaan toistaiseksi ei ole havaittu varoitusmerkkejä. Pohjois-Korealla on kuitenkin ollut tapana provosoida eteläistä naapuriaan vallanvaihdon aikana Yhdysvalloissa ja Etelä-Koreassa. Trump nimitetään virallisesti presidentiksi tammikuussa.

Vandalin mukaan Kim Jong-unin johtama Pohjois-Korea voisi ryhtyä provokatiivisiin toimiin saadakseen selville, millainen Trumpin politiikka Pohjois-Korean suhteen tulee olemaan, kertoo uutissivusto Chosun Ilbo.

Vandal katsoo, että Pohjois-Korea voisi myös provosoida Etelä-Koreaa, jossa vallitsee poliittinen kaaos. Presidentti Park Geun-hyen on myöntänyt vastuunsa korruptioskandaalissa, jossa hänen ystäväänsä syytetään petoksesta ja sekaantumisesta valtion asioihin. Etelä-Koreassa on järjestetty useita mielenosoituksia.

Vandalin mukaan Pohjois-Korea voisi esimerkiksi laukaista ballistisia ohjuksia. Hänen mukaansa Yhdysvallat pystyy poistamaan uhkia ennaltaehkäisevällä iskulla, jos Pohjois-Korea yrittää käyttää ydinasetta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)