Yhdysvaltain armeija haluaa yhdistää lennokit ja 3d-tulostuksen

Armeija hakee 3d-tulostuksesta sekä säästöjä että räätälöityjä ratkaisuja erilaisiin hetkellisiin tarpeisiin.

  • LKS 20011015 - JÄMIJÄRVI - RANGER-LENNOKKI: Puolustusvoimat esittelivät maanantaina Jämijärvellä miehittämättömät tiedustelulennokit. Sveitsiläisvalmisteista Ranger-lennokkijärjestelmää käytetään valvontaan ja tiedusteluun. Järjestelmään kuuluu kuusi miehittämätöntä lennokkia, miehitetty maa-asema, viestitysasema ja lähetysalusta. Kuukauden pituisen testijakson jälkeen lennokit sijoitetaan Niinisaloon. LEHTIKUVA / pfp 2001 Antti Aimo-Koivisto

    Myös Suomen puolustusvoimat käyttävät lennokkeja osana kalustoaan.

    ()

Kalliille lennokkiratkaisuille haetaan Yhdysvalloissa vaihtoehtoisia ratkaisuja 3d-tulostamisesta, kertoo tiedesivusto Popular Science.

Yhdysvaltain armeija käyttää jo laajalti erikokoisia lennokkeja. Esimerkiksi kevyitä Raven-lennokkeja sillä on saatavilla tuhansia, mutta niiden kappalehinta sotilaskriteerein valmistettuna nousee peräti 300 000 dollariin (n. 284 000 euroa).

Vastaava lennokki 3d-tulostettuna ja tarvikeosista koottuna voisi jäädä valmistuskustannuksiltaan muutamaan sataan dollariin. Samalla niitä voisi räätälöidä paremmin tehtäväkohtaisen käytön mukaisesti ja valmistaa tarpeen mukaan jopa vuorokauden sisällä.

Yhdysvaltain armeija onkin valinnut teknologian testattavaksi vuoden 2017 kokeissaan.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.